Blog Details
29.01.2024

ПРОФІЛАКТИКА - НАЙКРАЩИЙ СПОСІБ ЛІКУВАННЯ (І ЧАСТИНА)


Як правило захворювання застигають нас зненацька і саме тоді розпочинається довгий процес лікування, що потребує від людини багато часу, коштів та сил.


Ще з шкільних років ми всі добре пам’ятаємо памʼятки з куточків здоров’я, де були прописані елементарні правила профілактики захворювань, як миття рук, вживання корисної їжі та інші. 


На жаль, більшість людей нехтують профілактичними оглядами та звертаються до спеціалістів лише за потреби, у період розпалу хвороби або при неефективності самолікування.


Але існують такі захворювання, які при несвоєчасній діагностиці можуть мати плачевні, невиправні наслідки для здоровʼя та життя у цілому.


Рекомендуємо кожному до прочитання цей допис, адже у ньому будуть наведені приклади з життя наших пацієнтів , з якими можете стикнутися Ви або Ваші близькі люди.


*поширення історій з життя погоджено з кожними пацієнтом або членами їх сімей



Гінекологія 


На що краще витратити 700 грн - на щомісячний манікюр чи раз на рік на рідинну цитологію? 


Неодноразово ми наголошували про важливість щорічного огляду у лікаря гінеколога , навіть без наявності скарг, адже гінекологічні захворювання дуже підступні і часто мають приховані симптоми.


Декілька років тому до нашого лікаря гінеколога звернулася пацієнтка 40 років зі скаргами на мажучі виділення протягом декількох місяців. Гінеколога пацієнтка не відвідувала вже років 4-5. 

Після збору анамнезу, огляду, аналізів, пацієнті було встановлено невтішний діагноз - рак шийки матки. 

Розпочалася довготривала боротьба з цим недугом, але, на жаль, хвороба перемогла…


Шкода це не поодинокий випадок, бо більшість жінок занадто пізно звертаються до гінеколога.


Тож, хочемо ще раз наголосити про важливість та необхідність відвідування лікаря гінеколога раз на рік, навіть без наявності скарг.


Памʼятайте, Ваше жіноче здоровʼя лише у Ваших руках 


..продовження життєвих ситуацій наших пацієнтів у наступному дописі…